В умовах швидкого розвитку науково-технічного прогресу та вимог щодо якості харчових продуктів, що зростають, виробники продукції рослинного походження все більше використовують метод шокового заморожування ягід, фруктів та овочів. Це ефективний спосіб підготовки плодів до довготривалого зберігання без втрати їх органолептичних характеристик та харчової цінності. Заморожені за технологією шокової заморозки ягоди та фрукти використовують як для вживання взимку в розмороженому вигляді, так і як сировину для кондитерського виробництва, приготування десертів і напоїв, а також для цілорічного виробництва конфітюрів.
21.02.2024р. спеціалістами Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) виробничої потужності з шокової заморозки ягід. На підприємстві підтримують належні умови праці та дотримуються нормативно-правових актів щодо безпечності харчових продуктів.
Потужність розпочне свої виробничі процеси з початку відкриття сезону заготівлі садової суниці, малини та чорниці. На даний момент тривають підготовчі роботи: проводяться навчання персоналу, поновлення обладнання, інвентарю та пакувального матеріалу, оцінка постачальників і укладання договорів з ними.