Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії є самостійним структурним підрозділом Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.
Структурними підрозділами Управління є:
Основними завданнями Управління є:
Забезпечення реалізації державної політики у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ідентифікації та реєстрації тварин;
Здійснення відповідно до закону державного ветеринарно-санітарного контролю, державного нагляду (контролю) за здоров’ям та благополуччям тварин, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, неїстівних продуктів тваринного походження, репродуктивним матеріалом, племінною справою у тваринництві, біологічними продуктами, патологічним матеріалом, ветеринарними препаратами, субстанціями, кормовими добавками, преміксами, кормами та іншими об’єктами санітарних заходів, застосуванням санітарних та ветеринарно-санітарних заходів щодо охорони в межах компетенції території України від проникнення хвороб тварин з території інших держав або карантинних зон.