Спеціалісти Чортківського районного управління проводять наради з освітянами територіальних громад щодо організації харчування дітей у закладах освіти

опубліковано 10 березня 2023 року о 14:56

   Спеціалісти Чортківського районного управління проводять наради  з  освітянами територіальних громад  щодо  організації харчування дітей у закладах освіти. Протягом тижня такі наради відбулись в Бучацькій, Трибухівській, Монастириській,  Коропецькій громадах. 

   Йшлося про впровадження  «Порядку  організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою  Кабінету міністрів України №305 від 24.03.2021 року, учасників нарад ознайомлено зі змінами в законодавстві, наголошено на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог та термінів реалізації готової продукції, наявності необхідної супровідної документації під час отримання, зберігання харчових продуктів та сировини, дотримання технології приготування страв в організованих дитячих колективах.

    Також фахівці надали роз`яснення,  як забезпечити енергетичну цінність страв,  правильно скласти  чотиритижневе меню, працювати із нормативною базою, залучати до зміни харчування батьків та дітей, а також зверненули  увагу на те, що в школах і дитсадках  можна і треба покращити. Адже харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання,  сприяє загальному зміцненню організму дітей, впливає  на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою. Новацій зазнало не тільки  шкільне меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів. Під час нарад проаналізовано стан виконання норм харчування за січень і лютий  поточного року,  наголошено на необхідності виконання основних вимог щодо впровадження системи НАССР, ведення документації. Керівники відділів освіти надали інформацію про впровадження заходів щодо покращення матеріально-технічного забезпечення закладів освіти. Адже профілактика харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, та забезпечення дітей якісним харчуванням є одним із важливих питань роботи закладу освіти в умовах воєнного стану та одним з пріоритетів роботи Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux