Спеціалісти Чортківського районного управління проводять наради з освітянами територіальних громад щодо організації харчування дітей у закладах освіти. Протягом тижня такі наради відбулись в Бучацькій, Трибухівській, Монастириській, Коропецькій громадах.
Йшлося про впровадження «Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету міністрів України №305 від 24.03.2021 року, учасників нарад ознайомлено зі змінами в законодавстві, наголошено на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог та термінів реалізації готової продукції, наявності необхідної супровідної документації під час отримання, зберігання харчових продуктів та сировини, дотримання технології приготування страв в організованих дитячих колективах.
Також фахівці надали роз`яснення, як забезпечити енергетичну цінність страв, правильно скласти чотиритижневе меню, працювати із нормативною базою, залучати до зміни харчування батьків та дітей, а також зверненули увагу на те, що в школах і дитсадках можна і треба покращити. Адже харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання, сприяє загальному зміцненню організму дітей, впливає на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою. Новацій зазнало не тільки шкільне меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів. Під час нарад проаналізовано стан виконання норм харчування за січень і лютий поточного року, наголошено на необхідності виконання основних вимог щодо впровадження системи НАССР, ведення документації. Керівники відділів освіти надали інформацію про впровадження заходів щодо покращення матеріально-технічного забезпечення закладів освіти. Адже профілактика харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, та забезпечення дітей якісним харчуванням є одним із важливих питань роботи закладу освіти в умовах воєнного стану та одним з пріоритетів роботи Держпродспоживслужби.