Спеціалістами Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області завершено комісійні об’їзди підконтрольних закладів освіти з метою перевірки створення належних умов та забезпечення безпечного перебування здобувачів освіти під час навчального процесу 2025–2026 навчального року в територіальних громадах Чортківського району.
У межах перевірки обстежено:
224 заклади загальної середньої освіти;
184 заклади дошкільної освіти.
Основна увага була зосереджена на таких питаннях:
стан територій, приміщень та інженерних систем (опалення, водопостачання, водовідведення, вентиляція);
санітарно-гігієнічний стан та облаштування укриттів;
стан ігрових майданчиків, спортивних залів, ігрових кімнат і їх обладнання;
наявність медичного кабінету та медичного працівника;
наявність протоколів досліджень мікроклімату, освітлення, стану піску, якості питної води;
стан групових осередків у дошкільних закладах, класних кабінетів, музичних класів;
стан харчоблоків, організація харчування та питного режиму, ведення відповідної документації;
облаштування санітарних вузлів та забезпечення умов для особистої гігієни;
дотримання санітарно-гігієнічних вимог до особистої гігієни персоналу, включно з проходженням обов’язкових медичних оглядів;
наявність погодженого примірного чотиритижневого меню на осінній період 2025 року відповідно до вимог Постанови КМУ №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Головам територіальних громад і керівникам навчальних закладів надіслано листи з рекомендаціями щодо усунення виявлених недоліків та подальшого вдосконалення матеріально-технічної бази з урахуванням вимог чинного санітарного законодавства при формуванні бюджету на 2026 рік.