За сприяння голови Тернопільської обласної військової адміністрації – Труша Володимира Любомировича, ректора Західноукраїнського Націоніонального університету – Крисоватого Андрія Ігоровича, організовано круглий стіл на тему: «Управління життєдіяльністю територіальних громад в умовах воєнного стану: виклики й механізми реагування», у якому взяв участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області –
Ігор Рогальський.
В ході круглого столу обговорили вкрай актуальні проблеми сьогодення з якими стикають органи місцевого самоврядування.
У своєму виступі Ігор Рогальський ознайомив учасників з Національною платформою продовольчої безпеки, яка створена на базі Держпродспоживслужби та дозволяє об'єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій для стимулювання розбудови української економіки, навіть в умовах війни, та забезпечення харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, учасників Збройних Сил України та територіальної оборони.
Акцентував увагу на питанні продовольчої безпеки, умовах експорту та імпорту під час воєнного стану (у країни Польщі та Молдови), а також забезпечення водопостачанням населення в умовах надзвичайних ситуацій, наголосив на спрощеній процедурі реєстрації сільськогосподарської техніки.

