• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Впровадження реформи шкільного харчування на контролі Держпродспоживслужби Тернопільщини
опубліковано 09 квітня 2024 року о 14:32

     27 жовтня 2023 року Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023–2027 роки, що є одним із найважливіших кроків у процесі переформатування системи харчування в закладах освіти. Стратегічною метою реформування шкільного харчування є забезпечення різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти та формування навичок здорового харчування у дітей і дорослих.

    З метою ефективного впровадження реформи системи шкільного харчування, набуття педагогічними працівниками та керівниками закладів освіти, відповідних компетентностей щодо формування навичок здорового харчування учнів і їх батьків спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області здійснено навчальний візит до Горішньослобідської гімназії з дошкільним відділенням та початковою школою Монастириської ТГ.

    На сьогоднішній день ще актуальними залишаються проблеми неналежної організації достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти, а також відсутність у більшості дітей звичок здорового харчування. Спеціалістами надано консультації та роз’яснення щодо: покращення якості харчування в закладах освіти; складання примірного чотиритижневого сезонного меню; розширення кількості технологічних карток страв для закладів освіти; необхідності підвищення кваліфікації кухарів; зміна харчових уподобань дітей шкільного віку; формування в освітньому середовищі інформаційного поля для розуміння навичок здорового харчування та збереження здоров’я.

    Основну увагу було зосереджено на шкоді для здоров’я дитини вживання в їжу продуктів, які містять в своєму складі трансгенні жири, оскільки в жовтні 2023 року в Україні набув чинності наказ МОЗ № 1613 "Про затвердження Правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів", який обмежує вміст доданих трансжирних кислот у харчових продуктах до 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux