У Чортківському районі обговорили питання організації безпечного та якісного харчування школярів

опубліковано 04 вересня 2024 року о 15:56

На нараді у першого заступник начальника Чортківської районної військової адміністрації з питань організації шкільного харчування спільно з представниками відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА, Нагірянської громади та спеціалістами Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області обговорили основні аспекти організації якісного, безпечного, збалансованого харчування школярів, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Наголошено на виконанні вимог Постанови КМУ №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». За результатами наради напрацьовано алгоритм дій для вирішення проблемних питань.

Також начальник Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області прийняла участь у нараді з підведення підсумків комісійних обстежень закладів освіти Чортківської громади щодо їх готовності до роботи в новому 2024-2025 навчальному році. Було розглянуто ряд питань, обговорено пропозиції та зауваження щодо покращення матеріально-технічного забезпечення та організації харчування дітей у закладах освіти. Йшлося про впровадження «Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету міністрів України №305 від 24.03.2021 року, ознайомлено зі змінами в законодавстві. Наголошено на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог та термінів реалізації готової продукції, наявності необхідної супровідної документації під час отримання, зберігання харчових продуктів та сировини, дотримання технології приготування страв в організованих дитячих колективах. Роз’яснено, як забезпечити енергетичну цінність страв, правильно скласти чотиритижневе меню, працювати із нормативною базою, залучати до зміни харчування батьків та дітей, а також звернено увагу на те, що в школах і дитсадках можна і треба покращити. Новацій зазнало не тільки шкільне меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів. Наголошено на необхідності виконання основних вимог щодо впровадження системи НАССР, ведення документації.

Профілактика харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, та забезпечення дітей якісним харчуванням є одним із важливих питань роботи закладу освіти в умовах воєнного стану та одним з пріоритетів роботи Держпродспоживслужби.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux