Спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели нараду із керівниками загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів, кухарями, медичними працівниками та відповідальними особами за організацію харчування у закладах освіти Вишнівецької територіальної громади Кременецького району. В ході наради були розглянуті питання щодо особливостей організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до вимог Постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку", зосереджено увагу на поставлені цілі щодо виконання розпорядження КМУ від 27.10.2023р. № 990-р «Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023р.-2024р.».
Керівникам закладів освіти надано роз'яснення щодо особливостей планування примірного чотиритижневого сезонного меню, ведення документації з організації харчування та дотримання режиму харчування. Особлива увага була приділена профілактиці харчових отруєнь в організованих дитячих колективах та забезпеченню дітей якісним харчуванням, дотримання санітарно-гігієнічних вимог до особистої гігієни персоналу, а також проходження обов’язкових медичних оглядів.
Присутніх проінформовано про забезпечення організації лабораторного контролю керівниками навчальних закладів у 2024 році та шляхи вирішення проблем з якими зіткнулися заклади освіти під час функціонування в умовах воєнного стану. Зустріч відбулася в форматі діалогу (запитання – відповідь).