На виконання пункту 3 протоколу № 20 наради в режимі селекторного зв’язку між Головою, заступниками Голови за участі керівників територіальних органів Держпродспоживслужби від 03.06.2024 р. та доручення заступника голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачі «Щодо профілактики ботулізму» спеціалістами Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області проводяться моніторингові візити на агропродовольчі ринки з метою профілактики захворювання на ботулізм та проведення роз’яснювальної роботи з операторами ринку для забезпечення дотримання вимог чинного законодавства щодо безпечності харчових продуктів.
Основна увага приділяється вимогам до реалізації продуктів тваринного походження, особливо дотриманні температурних режимів та наявності супровідних документів.
З настанням високих температурних показників фахівцями Держпродспоживслужби посилено контроль за реалізацією харчових продуктів на агропродовольчих ринках, особливо риби та продукції з неї, з метою запобігання харчових отруєнь серед споживачів.