Спеціалісти Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжують проводити інформаційно-навчальні заходи з директорами, відповідальними за харчування та кухарями навчальних закладів. При проведені нарад у Лановецькій та Почаївській територіальн их громадах Кременецького району розглянуті питання щодо особливостей організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до вимог Постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку", впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в закладах освіти, зокрема використання в роботі шкільних харчоблоків «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти», затверджених наказом №2347 Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11.2020р.
Керівникам закладів освіти надано роз'яснення щодо особливостей планування примірного чотиритижневого сезонного меню, ведення документації з організації харчування та дотримання режиму харчування. Звернуто увагу на профілактику харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, забезпеченню дітей якісним харчуванням, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, особистої гігієни персоналу та проходження обов’язкових медичних оглядів.
Присутніх проінформовано про підсумки проведених моніторингових лабораторних досліджень у закладах освіти за 2023 рік, забезпечення організації лабораторного контролю керівниками навчальних закладів у 2024 році та шляхи вирішення проблем, з якими зіткнулися заклади освіти під час функціонування в умовах воєнного стану.