• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Результати моніторингових досліджень харчових продуктів рослинного походження у 2023 році
опубліковано 18 січня 2024 року о 13:56

   У 2023 році на виконання наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 30 грудня 2022 року № 642, проведений моніторинг харчових продуктів рослинного походження, відібрано та досліджено 2108 зразків. Дослідження проводили на виявлення: пестицидів в 1029 зразках зернових культур, овочах та фруктах (пшениця, ячмінь, ріпак, кукурудза, соя, соняшник, картопля, морква, буряк столовий, яблука, груші); мікотоксинів  в 300 зразках зернових культур (пшениця, ячмінь, ріпак, кукурудза, соя, соняшник); хімічних елементів в 345 зразках (пшениця, ячмінь, ріпак, кукурудза, соя, соняшник, картопля, морква, буряк столовий, яблука, груші, гриби); радіонуклідів  в 355 зразках зернових культур, овочів, фруктів та ягід; нітратів в 43 зразках овочів та фруктів; та на мікробіологічні показники в 36 зразках ягід (лохина, малина, чорниця) та грибів. За результатами лабораторних досліджень Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у вищезазначених зразках невідповідностей не виявлено.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux