З 2020 року за ініціативи першої леді України Олени Зеленської активно впроваджується реформа шкільного харчування, метою якої є організація збалансованого та корисного раціону для дітей. Вона спрямована на забезпечення здорового харчування та дотримання санітарних норм у навчальних закладах. Нещодавно черговим етапом реформи стало надання державної субвенції для забезпечення учнів початкових класів безкоштовним харчуванням, що дозволило суттєво підвищити якість і вартість раціону.
З 4 жовтня 2024 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України №1145, яка регулює порядок надання субвенцій з держбюджету для фінансування шкільного харчування. Також внесено зміни до Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 року, що уточнює тип одноразового гарячого харчування залежно від графіка навчання (сніданок або обід).
У жовтні-листопаді фахівці Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби провели серію нарад із керівниками закладів освіти Білецької сільської, Микулинецької селищної та Теребовлянської міської рад. Тематика зустрічей охоплювала:
Наради проходили у форматі діалогу, що дозволило учасникам не лише отримати актуальну інформацію, а й поділитися власним досвідом та задати запитання.
Ця реформа — ще один крок на шляху до створення безпечного та здорового середовища для навчання і розвитку дітей.