За перший квартал 2023 року спеціалістами Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області було проведено 4 наради із представниками освіти щодо організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та дошкільних навчальних закладів згідно вимог чинного санітарного законодавства.
Окрім цього, безпосередньо з керівниками навчальних закладів та персоналом харчоблоків було проведено 2 семінари щодо організації харчування в освітніх закладах та виконання вимог щодо впровадження системи НАСРР. Учасників нарад ознайомлено зі мінами у законодавстві, наголошено на необхідності дотримання санітарно - гігієнічних умов, термінів реалізації готової продукції, наявної супровідної документації на харчові продукти, їх зберігання, дотримання технологічних процесів під час приготування страв, щоб не допустити харчових отруєнь. Також надано роз'яснення щодо складання примірних чотиритижневих меню з врахуванням нових вимог чинного законодавства.
Питання профілактики харчових отруєнь та забезпечення дітей якісним харчуванням в навчальних закладах залишається одним з та пріоритетних напрямків роботи Держпродспоживслужби.