На що необхідно звертати увагу при купівлі риби
Риба - корисний продукт, що містить багато необхідних речовин, які не можна одержати з м'яса. Однак у риби є одна велика вада - вона дуже швидко псується. Саме тому дуже важливо вміти вибирати якісну та безпечну рибу.
Важливо, особливо у літній період, вберегти себе від споживання травмованої й мертвої риби. Жоден спосіб зберігання риби (посол, заморожування, приготування консервів) не може «виправити» зіпсовану рибу i
гарантувати безпечність продукту, незалежно від умов зберігання та правильності механічної i теплової обробки. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини. Одну з найбільших загроз може становити гостре інфекційне захворювання - ботулізм. На що звернути увагу перш за все при виборі риби?
Дивіться у нашій інфографіці: