В Україні триває реформа шкільного харчування що проходить за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.
Однією з важливих складових цієї реформи є навчання та професійна підготовка кухарів.
Забезпечення здоровим та безпечним харчуванням дітей у закладах освіти є пріоритетним завданням Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Спеціалісти Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області відвідали триденні курси підвищення кваліфікації 37 кухарів шкільних харчоблоків Кременецької, Борсуківської та Великодедеркальської територіальних громад, що проходили на базі Державного навчального закладу «Вишнівецький професійний ліцей» відповідно до типової освітньої програми професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Кухар» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».
Учасникам заходу наголошено на необхідності дотримання принципів системи НАССР, яка є обов’язковою відповідно до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та вимог Постанови № 305 КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» при складанні перспективних меню.