Перед початком нового навчального 2024/2025 року спеціалісти Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели нараду з керівниками закладів та кухарями Нараївської територіальної громади щодо дотримання вимог чинного законодавства в частині забезпечення дітей комфортними умовами для навчання та якісним харчуванням.
Під час наради було обговорено ряд питань, зокрема:
- дотримання вимог санітарних регламентів для закладів загальної середньої освіти та дошкільних навчальних закладів;
- проведення лабораторно-інструментальних досліджень питної води, показників мікроклімату, рівня освітленості, концентрації в повітрі СО2 та радону-222 відповідно до вимог санітарних регламентів;
- організація харчування, планування меню у закладах освіти відповідно до вимог чинного законодавства та дотримання впроваджених систем НАССР;
- заборона використання переліку певних харчових продуктів, що є небезпечними для життя та здоров'я дітей;
- дотримання санітарно-гігієнічних вимог до особистої гігієни персоналу, зокрема проходження обов’язкових медичних оглядів.
За результатами наради керівники закладів освіти отримали методичні рекомендації та доручення, а також напрацювали план першочергових завдань на поточний навчальний рік. Такі наради і надалі проводитимуться спеціалістами Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.