• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Фахівці Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області взяли участь у семінар-нараді із керівниками закладів освіти Кременецької міської ради
опубліковано 01 лютого 2024 року о 16:47

   Фахівці Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області взяли участь у семінар-нараді із керівниками закладів освіти Кременецької міської ради.

   Особливу увагу керівників загальноосвітніх навчальних закладів націлено на організацію харчування дітей в школах та профілактику гострих харчових токсикоінфекцій пов’язаних з приготування страв. Вкотре зупинилися на неухильному виконанні гігієнічних вимог з питань впровадження та постійного функціонування принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках освітніх закладів. Важливо, щоб ця система дійсно працювала та була ефективною. Це надійне підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.

   Також з учасниками семінар-наради розглянуто зміни в організації шкільного харчування, дотримання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». При цьому обговорено проблемні питання, які виникають при погодженні примірного чотиритижневого сезонного меню для закладів загальної середньої освіти і дошкільних навчальних закладів, поводження з відходами органічного походження, проведення бракеражу готових страв та відбору добових проб.

   Акцентовано увагу керівників закладів освіти на дотриманні вимог «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020р. №2205. Зокрема, що стосується своєчасного проходження профілактичних медичних оглядів всіх працівників в тому числі працівників їдальні (харчоблоку) та шкільних буфетів, організації водопостачання закладів освіти, дотримання питного режиму, утримання основних та допоміжних приміщень, забезпечення засобами санітарії, дотримання вимог використання працівниками шкільних їдалень спеціального та санітарного одягу, ведення необхідної документації працівниками харчоблоку.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux