Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Важлива інформація


Порада споживачам: як діяти у випадку порушення ваших прав?

Відповідно до статті 8 Закону України «Про захист прав споживачів» (далі – Закон), у разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків  споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

Порада споживачам: як захистити себе від результатів недостовірних вимірювань?

 В сучасному світі кожна людина щодня стикається з вимірюваннями: заправляючи автомобіль на АЗС чи купуючи продукти в магазині, оплачуючи комунальні послуги чи відвідуючи медичний заклад. Тому правильність вимірювань мають особливу вагу.

Інформація про результати роботи Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області за I півріччя 2017 року

 Протягом I півріччя 2017 року відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області було проведено 20 планових виїзних перевірок характеристик продукції у її розповсюджувачів та 4 позапланові перевірки, відповідно до Закону України

Вимоги до ваговимірювальної техніки, яка використовується при проведені торговельно-комерційних операцій

Останнім часом на ринках, МАФах, ярмарках, лотках суб’єкти господарювання, порушуючи права споживачів на достовірну інформацію про результати вимірювань, масово використовують вагові побутові пристрої китайського виробництва або взагалі невідомих виробників, які фальсифіковані під ваги торгового призначення, і які відповідно до вимог законодавства, заборонені для використання.

До уваги бджолярів: як вберегти свою пасіку від хімічних засобів захисту рослин, якими окроплюють поля.

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області нагадує сільгоспвиробникам, які застосовують хімічні засоби захисту рослин під час цвітіння медоносних рослин, згідно зі ст.37 Закону України «Про бджільництво» зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані 10 км від оброблених площ письмовим повідомленням, а також по радіо чи через місцеву пресу.

Борщівник СОСНОВСЬКОГО: чого варто остерігатися і як з ним боротися!

Борщівник Сосновського — багаторічна рослина родини зонтичних, що виглядає, наче величезний кріп, і сягає 2-3 метрів заввишки, має товсте порожнисте стебло, великі перисті листки.

Поради споживачам: самолікування шкодить вашому здоров`ю, купуючи медичні препарати та харчові добавки, пам`ятайте про це!!!

На адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області неодноразово надходили звернення громадян щодо купівлі ними лікарських препаратів за телефонами, що вказані у рекламі на радіо або ж в телемагазинах.

Корисні поради споживачам: що потрібно знати пересічним покупцям!

У кожному магазині  повинні обов’язково міститися:

Тернополяни, будьте обачними, вживаючи рибу! В Україні частішають випадки захворюваності на ботулізм!

В останні роки відзначають тенденцію до зростання захворюваності на ботулізм, що обумовлено зростаючими темпами і стихійністю консервування різноманітних видів продуктів у домашніх умовах.

Порада споживачам: Як уникнути шахрайства купуючи товар через мережу інтернет?

На сьогоднішній день дуже актуальною є тема про те, як не стати жертвою шахраїв, здійснюючи покупки в мережі інтернеті. Зараз практично будь-яка людина має можливість здійснювати покупки в інтернеті отримуючи доступ до найширшого вибору асортименту. Та

Обережно! Сказ!

 Хвороба відома з давніх часів і люди завжди, ще не знаючи її природи, остерігались тварин з невластивою поведінкою, бо з досвіду знали, що їх покуси є смертельнонебезпечними. Сказ викликається вірусом, який може поражати всі види теплокровних, включаючи людину і від нього у світі щороку помирають десятки тисяч людей і гинуть сотні тисяч тварин.
  

Святкування випускних вечорів: безпека дітей понад усе!

Травень – період святкування випускних вечорів у садочках та початковій школі, дещо пізніше цього річ і в одинадцятикласників. У зв’язку з цим ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільськй області звертається до батьків, власників, закладів громадського харчування та ресторанного бізнесу, їх керівників та персоналу з проханням вжити відповідних заходів, які не допустять розповсюдження спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь.