Головне управління Держпродспоживслужби
в Тернопільській області
Головне управління Держпродспоживслужби
в Тернопільській області
Згідно інформації, розміщеної на сайті Міністерства охорони здоров’я, Тернопільська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька та Луганська області знаходиться в «помаранчевій» зоні. Чернівецька та Івано-Франківська області - в "червоній" зоні, решту областей - в "жовтій зоні".
Відповідно карантинних заходів, які діють до 30 квітня 2021 року, кожна зона має свої обмеження.
На території Тернопільської області заборонено:
Помаранчева зона (завантаження ліжок становить від 50% до 75%, не враховуючи у дитячих та пологових відділеннях).
✓ масові заходи за участі більше 20 осіб
✓ робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів
✓ планові госпіталізації в лікарнях
✓ спортзали, фітнес-центри, заклади культури
✓ прийом нових змін в дитячі табори
✓ обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються,
а саме:
✓ масові заходи за участі більше 30 осіб
✓ відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово
✓ на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор подіі.
✓ обмеження зеленої зони зберігаються
✓ перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах
✓ масові заходи за участі більше 50 осіб
✓ кінотеатри та заклади культури з наповненістю не більше 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі
✓ перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць
✓ відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу.
✓ робота кафе, барів, ресторанів після 22-ї та до 7-ї години. Але дозволяється адресна доставка та на винос.
Окрім того необхідно дотримуватись вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України про затвердження протиепідемічних заходів закладів сфери надання послуг, перукарнях, салонах краси, закладах торгівлі, громадського харчування, розважальних закладах, об’єктах соціального захисту, дитячих навчально-виховних тощо.
Також уряд рекомендує змінити графіки початку робочого дня. Це зменшить кількість людей, які перетинаються у години пік в громадському транспорті.
Суб’єктам господарювання на період дії карантину також рекомендується під коригувати робочий графік. Перенести початок робочого дня на 10 чи більш пізню годину суб’єктам господарювання, які працюють у:
Пам’ятайте, що за порушення умов карантину передбачаються відповідні покарання.
Не наражайте на небезпеку себе та близьких. При можливості залишайтеся вдома.
Правильно використовуйте засоби індивідуального захисту, зокрема одягайте маску так щоб вона закривала рот та ніс, змінюйте її кожних 2-3год.