Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Закладам громадського харчування дозволено працювати у робочі дні, за умови дотримання передбачених вимог карантину


  На виконання Рішення Ради національної безпеки та оборони від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», введеного в дію Указом Президента від 13 березня №87/2020 року, Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СОVID-19», Постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2020р. №1100  «Зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641» інформуємо про наступне.

В умовах карантину закладам громадського харчування потрібно дотримуватись ряду вимог у відповідності до вище вказаної постанови «Зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641», зокрема:

Згідно з підпунктами п.10. забороняється:

«…10) проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля;

11) робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

12) розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками    та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту органів дихання, що прикривають ніс і рот (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);

13) діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, в яких:

- не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

- не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту органів дихання (захисні маски або респіратори) та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

- не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни)…»»;

Згідно з підпунктами п.15. «Додатково до обмежень, передбачених пунктом 10 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. забороняється:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності…».

У разі допущення порушень протиепідемічних вимог (відповідно до КУпАП та КК):

  1. Відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
  • на керівника, адміністратора закладу громадського харчування може бути накладено штраф – від 34 – 170 тис. грн.
  1. Відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України за порушення правил запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення таких хвороб – керівника закладу та/або іншу винну особу може бути притягнуто до кримінальної відповідальності (це або штраф від 17 до 51 тис грн; або арешт до 6 міс.; або обмеження волі до 3 років; або позбавлення волі до 3 років).