Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Впровадження системи НАССР


 У межах ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської щодо осучаснення системи шкільного харчування, 29 квітня 2021 року, за сприяння управління науки та освіти Тернопільської обласної державної адміністрації, на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області відбувся онлайн семінар-навчання «Досвід впровадження НАССР для операторів їдалень шкільних та дошкільних заходів». На захід були запрошені керівники навчальних закладів Тернопільської області та начальники відділів освіти об’єднаних територіальних громад Тернопільщини. Начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександр Дністрян розповів про аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Зокрема, доповідач зупинився на запровадженнях програм передумов системи та розповів про покрокову підготовку плану HACCP. «ХАССП – це визнаний спосіб, який дає можливість впевнитись, що небезпечні фактори, які можуть вплинути на харчову безпечність на вашому харчоблоці, постійно  та належно контролюються», - наголосив експерт. «Якщо в закладі досі не запроваджена система безпечності харчових продуктів НАССР або її впровадження триває, а інспектор уже на порозі, то законодавство поки що не буде жорстким. Але усунути порушення все-таки доведеться та якнайшвидше забезпечити запровадження та якісне функціонування системи НАССР», - підсумував він. В ході навчання дані відповіді на запитання, які цікавили учасників.

        

Посилання на документи:

Презентація «Програми передумови»

Презентація «Досвід впровадження НАССР з закладі освіти»

Посібник 1

Посібник 2

Інструкція по плану НАССР