Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Володимир Богоніс провів нараду з керівниками територіальних підрозділів Держпродспоживслужби Тернопільщини та начальниками районних державних ветлікарень


  В.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимир Богоніс провів нараду з начальниками структурних підрозділів, керівниками районних управлінь, а також з начальниками районних ветеринарних лікарень. Під час якої обговорили порядок проведення перевірок, перелік досліджень при проведенні планових та позапланових заходів, алгоритм дій у випадку спалахів інфекційних захворювань тощо.

  Начальник відділу протиепізоотичної роботи Володимир Марків розповів про епізоотичну ситуацію в області, кількість проведених щеплень, спалахів та заходи, які проводяться спеціалістами усіх рівнів щодо недопущення поширення небезпечних захворювань серед тварин.

  Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександр Дністрян зазначив, що з високою температурою повітря зростає ймовірність спалахів кишкових інфекцій, отруєнь, тому потрібно тримати «руку на пульсі». Також, ми бачимо що ситуація з АЧС в Україні залишається напруженою, тому ми повинні вживати усіх заходів щодо недопущення подальших спалахів.

  В Україні змінено правила супроводження домашніх тварин ветеринарно-санітарним паспортом встановленого зразка. На сьогодні в область уже надійшла перша партія паспортів, тому ми закликаємо власників тварин звернутися до нас та оформити документи для своїх улюбленців.

 Начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нінель Цяпа розповіла про підготовку до оздоровчого сезону, перевірку пришкільних та стаціонарних таборів. Адже, значну увагу потрібно приділити обстеженню харчоблоку, санітарно-гігієнічному стану закладу, так як безпека дітей є основним пріоритетом.

 Завершуючи нараду, в.о. начальника Головного управління Володимир Богоніс наголосив на тому, що спеціалісти усіх рівнів повинні професійно виконувати свої обов’язки, пам’ятати, що головним пріоритетом нашої роботи є контроль за безпечністю харчових продуктів та епізоотичне благополуччя області.