Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Вимоги щодо режиму роботи підконтрольних об'єктів відповідно до рівнів епідемічної безпеки


 Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 22. 07. 2020р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням респіраторної хвороби COVID-19» та рішення Державної комісії з ТЕБ та НС від 27 серпня 2020 року № 26 на території Тернопільської області встановлено такі рівні епідемічної небезпеки:

  • Червоний – м. Чортків, м. Бережани та Бережанський район;
  • Помаранчевий - м. Тернопіль, Тернопільський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Козівський, Ланівецький, Монастириський, Теребовлянський, Чортківський райони;
  • Жовтий – Підволочиський, Шумський, Зборівський, Підгаєцький, Борщівський райони;
  • Зелений – Кременецький район.

На території, де  встановлено  «червоний» рівень епідемічної небезпеки  забороняється:

-        регулярні та нерегулярні перевезення, робота громадського транспорту;

-        відвідування закладів освіти (школи та ДНЗ закриваються);

-        закриваються заклади громадського харчування (тільки обслуговування на винос), кінотеатри, торгово-розважальні центри, інші розважальні заклади, спортклуби, фітнес-центри, перукарні та салони краси.

Дозволяється працювати закладам продовольчої торгівлі, торгівлі предметами гігієни, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом, аптекам, АЗС, банкам та страховим організаціям, закладам по ремонту оргтехніки, поштовим відділенням.

На території, де встановленого «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки забороняється:

-        проведення масових заходів за участю більше ніж 220 осіб та більше 1 особи на 10 кв. метрів площі будівлі чи території з дотриманням соціальної дистанції 1,5 м, відкрита територія (просто неба) має бути огороджена;

-        робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

-        відвідування закладів освіти групами з кількістю більше ніж 20 осіб, (робота закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти дозволяється);

-        діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;

-        перевезення пасажирів у громадському транспорті у кількості більш як 50 відсотків кількості місць для сидіння, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду;

- приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в   магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

- діяльність закладів громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу;

- оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території.

На території, де встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки забороняється:

- відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- діяльність хостелів;

- роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів.

На території, де встановлено «зелений» та «жовтий» рівні дозволяється проведення спортивних заходів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та щоденного контролю стану здоров’я учасників.

На території, де встановлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки, карантинні вимоги пом’якшені, разом з тим забороняється:

-        проведення масових заходів за участю більше 1 особи на 5 кв. метрів площі будівлі чи території з дотриманням соціальної дистанції 1, 5 м ;

-        діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю понад 50 відсотків  місць;

-        здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів у громадському транспорті в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння.

У зеленій зоні, як і усіх інших на території України, продовжують діяти постанови Головного державного санітарного лікаря України для конкретних об’єктів, установ та закладів – їх вимоги обов’язкові для виконання суб’єктами господарювання.