Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

В Борщеві спеціалісти Держпродспоживслужби на кожному третьому з перевірених об’єктів виявляють порушення


 Розпорядженням Борщівського міського голови №385 від 23.10.2021 року створено робочу групу для здійснення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання щодо  дотриманням ними карантинних вимог за участю спеціалістів  міської ради, Борщівського управління Держпродспоживслужби і  поліції.

Протягом 24-29 жовтня 2021 року проведено 128 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності на предмет дотримання протиепідемічних вимог, регламентованих постановами Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,  виявлено порушення на 40 об’єктах нагляду (на кожному третьому), в числі яких:

  • закладів громадського харчування – 23, порушення зареєстровані на 8 об’єктах, правоохоронцями складено 1 протокол про адміністративне правопорушення по ст.44-3 КУпАП, дано 8 рекомендацій щодо усунення недоліків;
  • об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 52, порушення зареєстровані на 18 об'єктах, правоохоронцями складено 5 протоколів про адміністративне правопорушення по ст. 44-3 КУпАП, дано 13 рекомендацій щодо їх усунення;
  • об’єктів торгівлі непродовольчими товарами –36 , порушення зареєстровані на 10 об'єктах, дано рекомендацій щодо усунення недоліків;
  • перукарень - 3, порушень не виявлено;
  • інші - 14, на 4 виявлено порушення (аптеки, банки, тощо), дано рекомендацій щодо їх усунення.

Крім участі в робочій групі Борщівської територіальної громади протягом вказаного періоду спеціалісти Борщівського управління самостійно провели 35 моніторингових візитів, на 9 об’єктах виявлено порушення, дано рекомендації по їх усуненню, велика частка яких під час візитів усувалась.

За це й же період проведено 3 позапланових перевірки дотримання карантинних вимог, за виявлені порушення складено 2 протоколи  на винних осіб про порушення санітарних норм.

Спеціалісти управління продовжують здійснювати контроль за діяльністю суб’єктів господарювання щодо  дотриманням ними карантинних вимог.