Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

У Збаражі фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для кухарів закладів освіти


       За ініціативою Збаразького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Збаразьким управлінням освіти організовано  03 січня 2019 року плановий семінар з кухарями дошкільних  та шкільних навчальних закладів району на базі Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 м.Збараж  , в якій взяли участь головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районного управління Держпродспоживслужби Маряна Хомишак та головний спеціаліст відділу освіти Надія Симів. Були  обговорені питання організації безпечного харчування учнів та дітей під час перебування їх у навчальному закладі, ознайомлення присутніх з повноваженнями та завданнями Держпродспоживслужби з проведенням планових заходів державного нагляду (контролю) та моніторингових досліджень  в 2019 році.          Під час семінару кухарі мали можливість ознайомитись із санітарним законодавством та законодавством у сфері безпечності харчових продуктів. Коротко проведені підсумки про моніторингові лабораторні дослідження в закладах освіти за 2018р., акцентовано увагу на проблемні питання щодо миття посуду та інвентаря,умови зберігання харчових продуктів, технології приготування страв, маркування прибарального та розроблювального інвентаря, дотримання дезрежиму в приміщеннях. Активну участь приймали кухарі шкільних та дошкільних закладів в обговорення проблемних питань, виразили вдячність управлінню освіти району та Збаразькому районному управлінню  за необхідність проведення круглих столів і в подальшому.