Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

У Тернопільській області спеціалісти Держпродспоживслужби обстежують підконтрольні об’єкти. Інформація за 15-те липня


07/16/2020

 Фахівці Держпродспоживслужби в різних районах області продовжують перевірки та роз’яснювальні роботи щодо карантинних обмежень. Спеціалісти відвідують заклади громадського харчування, заклади торгівлі, перукарні, спортзали та ринки. Керівників закладів господарювання попереджають про адміністративну відповідальність за недотримання передбачених вимог.

 Спеціалісти Держпродсоживслужби в різних районах Тернопільщини 15-го липня перевірили 10 закладів громадського харчування, виявили 3 порушення та склали 3 приписи. Обстежили 40 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків). На 16-ти з них виявили порушення, склали 8 протоколів та 16 приписів. Також перевірили 67 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 5-ти з них зафіксували порушення, склали 5 приписів. Обстежили і 4 агропродовольчих ринки. На одному виявили порушення – склали 1 припис та 1 протокол.

 

 Зокрема, спеціалісти Підгаєцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели інспекторське обстеження 2-х закладів торгівлі продовольчими товарами.  

Вручили пам’ятки, попередили про відповідальність та вручили під розписку інформаційні листи. Провели роз’яснювальну роботу, вказану на виявлення порушення.

Виявлені порушення: неправильне носіння маски.

 

 Спеціалісти Козівського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели обстеження  2-х закладів торгівлі продуктовими товарами та 4-х закладів торгівлі не продуктовими товарами.

Під час обстеження одного з магазинів виявили неправильне використання маски продавцем. Продавцю зробили зауваження та попередили про адміністративну відповідальність. У інших закладах порушень не виявили.

 

 Фахівці Тернопільського районного управління обстежили 3 магазини торгівлі продовольчими товарами та 3 заклади громадського харчування.

Виявлені порушення: відсутність місця для обробки рук антисептиком, не проводиться температурний скринінг працівників, не проводиться збір використаних ЗІЗ.

 

 Спеціалісти Шумського районного  управління Головного управління  Держпродспоживслужби  в Тернопільській області продовжують моніторингові візити в заклади торгівлі щодо дотримання карантинних заходів.  Підприємцям та продавцям  вручають інформаційні листи (пам'ятки) та попередили про адміністративну відповідальність в разі  їх недотримання.

 

 Фахівці Гусятинського районного управління провели перевірку 5-ти об'єктів, в т.ч. магазинів (торгівля непродовольчими товарами - 1, ветаптек -2). Порушень не виявили. Представникам закладів надали консультації та вручили інформаційні матеріали.

 

 Спеціалісти Бережанського районного управління провели комісійне обстеження (спільно з органами місцевого самоврядування та нацполіцією) ринку Бережанського райСТ. Порушень не виявили.

Також провели роз'яснювальну роботу в одному ресторані, де вручили пам'ятку. Порушень не виявлено.

 

 Спеціалісти Бощівського районного управління Держпродспоживслужби провели позапланові обстеження підкотрольних об’єктів у смт. Скала-Подільська. Зокрема проінспектували ринок. Порушень не виявили.

В двох магазинах через виявлені порушення склали протоколи. В інших закладах провели роз’яснювальну роботу та вручили пам’ятки.

 

 Фахівці Зборівського районного управління провели обстеження місць одноденної виїзної торгівлі непродовольчими товарами  в м. Зборів. Провели роз’яснювальну роботу з підприємцями. Порушення виявляли з боку покупців,  які недотримувались маскового режиму та соціальної дистанції  ФОП-ам  вказали на недоліки та попередили про відповідальність.

Також в одному із підконтрольних об’єктів склали акт ф№315/0 та протокол  про адміністративне правопорушення.

 

 Фахівці Заліщицького районного управління перевірили 2 заклади громадського харчування та 2 заклади торгівлі продовольчими товарами.

Порушення: недотримання дистанції між покупцями, неправильне носіння масок, відсутній журнал прибирання, не проводиться  температурний  скринінг.

Всім суб’єктам господарювання вручили пам'ятки та провели роз'яснювальну  роботу з працівниками.

 

 Спеціалісти Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області 14-15 липня провели 15 моніторингових обстежень дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень. Перевірили 4 заклади громадського харчування, 7 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, 1 агропродовольчий ринок, 1 салон краси, 2 пункти проведення тестування зовнішнього незалежного оцінювання.

За результатами виявлених порушень склали 5 протоколів, відповідно до ст.42 КУпАП –  порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил. Серед порушників 2 заклади громадського харчування та 3 продуктових магазини.