Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують виявляти порушення вимог карантину на Тернопільщині


07/29/2020

 Спеціалісти Бережанського районного управління 27-28 липня провели моніторингові обстеження в 16-ти перукарнях та салонах краси.

 У 5-ти перукарнях відібрали (згідно з Планом моніторингових досліджень на 2020 рік) 24 гігієнічних змиви з робочих поверхонь та обладнання, та 12 змивів на стерильність манікюрних виробів.

 Під час моніторингових обстежень провели роз'яснювальну роботу із ФОПами та їхніми працівниками. У 5-ти перукарнях виявили такі порушення: відсутній журнал реєстрації температури працівникам, недостатня кількість деззасобів, неправильне застосування та використання деззасобів. Представникам закладів надали рекомендації щодо усунення порушень.

 Спеціалісти Борщівського районного управління 28-го липня провели позапланові обстеження та роз’яснювальну роботу в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі у с. Шупарка, Борщівського району.

 У 2-х закладах громадського харчування виявили порушення: не проводиться температурний скринінг, відсутнє маркування для перебування в черзі з дотриманням соціальної дистанції не менше 1,5 м., дезінфекційні засоби відсутні, не проводиться вологе прибирання контактних поверхонь з використанням дезінфекційних засобів, відсутні контейнери для використаних ЗІЗ. Через порушення фахівці склали протоколи.

 У 1-му закладі торгівлі продовольчими товарами також склали протокол. Виявили порушення: не проводиться температурний скринінг, дезінфекційні засоби відсутні, не проводиться вологе прибирання контактних поверхонь з використанням дезінфекційних засобів, відсутні контейнери для використаних ЗІЗ.

 Також спеціалісти провели роз’яснювальну роботу у 3-х закладах торгівлі продовольчими товарами та в одному заклад громадського харчування

 

 29-го липня спеціалісти Підгаєцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели інспекторську перевірку 2-х закладів торгівлі продовольчими товарами.

 Порушень не виявили. Представникам закладів вручили пам’ятки та попередили про відповідальність за порушення.

 У зв’язку з проведенням в липні-серпні 2020 року святкувань неофіційних частин випускних вечорів спеціалісти Збаразького районного управління Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальну роботу із врученням пам’яток щодо організації та проведення випускних вечорів, з метою попередження виникнення спалахів кишкових інфекцій і харчових отруєнь.

 29-го липня провели інспекторський візит у один з ресторанів у м. Збараж, де проводитимуть святкування випускного вечора. В ході обстеження виявили, що працівники та відвідувачі закладу не дотримуються маскового режиму. Керівництву надано усні зауваження, щодо усунення недоліків.

 Також спеціалісти провели роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 17 від 09.05.2020року  в 2-х закладах торгівлі харчових продуктів, із врученням пам’яток та інформаційних листівок. Порушень не виявили.

 

 Спеціалісти Шумського районного управління продовжують моніторингові обстеження. 29-го липня провели моніторингові обстеження 4-ох закладів торгівлі та 1 закладу громадського харчування.

 В одному із магазинів виявили порушення: не проводиться температурний скринінг працівників, перед початком роботи; в одному з кафе також не проводиться температурний скринінг працівників перед початком зміни та відсутній графік вологого прибирання виробничих приміщень.

 Підприємцям та продавцям вручили інформаційні пам'ятки та попередили про адміністративну відповідальність за порушення.

 

 Спеціалісти Гусятинського районного управління 29-го липня провели 8 обстежень: 3 заклади торгівлі продовольчими товарами та 5 непродовольчими у м. Копичинці.

 Виявили такі порушення: відсутні контейнери для використаних ЗІЗ, недостатній запас дезінфікуючих засобів для проведення вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь. Підприємцям та продавцям вручили інформаційні пам'ятки та попередили про адміністративну відповідальність.

 Також спеціалісти провели ознайомлення та надали консультації на птахопідприємствах та м'ясопереробних підприємствах району, відповідно до "Методичних рекомендацій щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів". При цьому, на підприємствах було складено плани заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та визначено відповідальних працівників.

 

 29-го липня спеціалісти Козівського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели обстеження 5-ти закладів торгівлі продуктовими товарами у с. Слобідка та в смт. Козлів.

 Під час обстеження одного із магазинів фахівці  виявили відсутність ємкості для використаних засобів індивідуального захисту.

 З приватним підприємцем провели роз’яснювальну роботу та надали пропозиції щодо усунення порушення. Також попередили про адміністративну відповідальність.

 

 Спеціалісти Підволочиського районного управління спільно з представниками Підволочиського відділу поліції продовжують моніторингові обстеження закладів торгівлі на предмет відповідності протиепідемічним вимогам постанов Головного державного санітарного лікаря України.

 Зокрема, провели позапланову перевірку закладу торгівлі в смт Підволочиськ, у якому виявили ряд порушень протиепідемічних вимог, а саме: не проводиться температурний скринінг працівників закладу, не проведено навчання щодо поводження зі ЗІЗ, відсутні відповідні контейнери з накриттям для використаних ЗІЗ, працівниками не контролюється дотримання соціальної дистанції покупців, недотримання періодичності дезінфекції приміщення та контактних поверхонь. За результатами проведеної перевірки, спеціалісти склали акт перевірки та 2 протоколи.

 Зауважимо, при проведенні моніторингових обстежень формуються списки фізичних осіб-підприємців, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі та громадського харчування, з метою проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства, які не дотримуються протиепідемічних вимог встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

 

 Спеціалісти Бучацького районного управління Держпродспоживслужби обстежили 3 заклади: 1 продовольчий магазин, 1 заклад громадського харчування та 1 перукарня.

 Виявлені порушення: у магазині відсутнє маркування щодо дотримання 1,5 м. дистанції, не ведеться графік прибирання приміщення, відсутня урни для ЗІЗ; у закладі громадського харчування не ведеться графік прибирання, відсутня урна для використаних ЗІЗ; у перукарні порушень не виявлено.

 

 28-29 липня спеціалісти Зборівського районного управління провели обстеження місць одноденної виїзної торгівлі непродовольчими товарами  в  смт. Залізці та м. Зборів. Провели роз’яснювальну роботу з 47  підприємцями.  Виявили  незначні  порушення – неправильне використання маски. Порушників попередили про відповідальність.

 Також спеціалісти управління провели обстеження закладів торгівлі. У деяких виявили: недотримання соціальної дистанції, перевищена кількість відвідувачів у приміщенні.

 

 29-го липня фахівці Тернопільського районного управління обстежили заклад громадського харчування в смт. Великі Бірки.  Через виявлені порушення склали протокол.