Головне управління Держпродспоживслужби
в Тернопільській області
Головне управління Держпродспоживслужби
в Тернопільській області
Через зростання кількості хворих на коронавірус, за рішенням позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації від 11.03.2021 року №6 про посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) встановлених санітарно-епідемічних вимог в умовах адаптивного карантину, спеціалісти Монастириського управління у вихідні перевірили 25 об’єктів, на 7 виявили порушення: відсутність або неправильне використання масок у покупців та недотримання дистанцій.
Спеціалісти Підгаєцького управління в Тернопільській області спільно з правоохоронцями провели моніторингові обстеження 52 об’єктів, з них: 10 закладів громадського харчування, 4 перукарні, 22 заклади торгівлі промисловими товарами, 16 закладів торгівлі продовольчими товарами. Під час обстежень виявили ряд порушень, надали 9 усних пропозицій щодо поновлення маркування для перебування в черзі в 5 закладах, щодо встановлення окремої урни для використаних масок.
Спеціалісти Заліщицького управління спільно з правоохоронцями здійснили рейдові обстеження на території Заліщицької ТГ, перевірили 2 заклади громадського харчування та 9 продовольчих магазинів. За результатами обстежень, склали 2 протоколи по ст. 44-3, провели роз'яснювальну роботу з усіма суб'єктами господарювання щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину.
Спеціалісти Козівського управління спільно з правоохоронцями та головою Купчинецької ОТГ провели 34 моніторингові обстеження, а саме: 30 обстежень закладів торгівлі продуктовими товарами та 2 закладів громадського харчування. Під час обстежень виявили порушення у 3 продуктових магазинах, а саме: неправильне використання засобів індивідуального захисту продавцем, відсутня дистанційна розмітка та урна для використаних засобів індивідуального захисту, відсутні дані щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком роботи. З керівниками та працівниками даних об’єктів провели роз’яснювальну роботу щодо виявлених порушень та попередили про адміністративну відповідальність. З керівниками закладів громадського харчування провели роз’яснювальну бесіду щодо їх режиму роботи під час карантину, та заборону роботи в нічний час.