Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Правила роботи закладів фізичної культури та спорту в умовах карантину в зв’язку з COVID-19


 06/24/2020 Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують проводити роз’яснювальні роботи з суб’єктами господарювання щодо вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо діяльності підконтрольних об’єктів у період карантину. Зокрема, йдеться про продуктові та непродовольчі магазини, заклади громадського харчування, спортзали, перукарні та салони краси.

Правила роботи закладів фізичної культури та спорту в умовах карантину в зв’язку з COVID-19:

  • Температурний скринінг працівників;
  • Наявність антисептиків для обробки рук клієнтів та персоналу, паперових рушників, контейнерів (урн) для їх збору, дезінфекції та утилізації;
  • Одночасне перебування клієнтів з розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м. площі залу для індивідуальних занять та 1 особи на 5 кв. м. площі для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі);
  • Обмежене одночасне використання роздягалень та душових кабін (не більше 50%;)
  • Відстань між тренажерами для кардіозанять не менше 2,5 м один від одного;
  • Дезінфекція поверхонь кожних 2 години та відразу після закінчення занять;
  • Вологе прибирання з миючими та дезінфікуючими засобами кожні 2 години та після закінчення робочого дня;
  • Провітрювання/кондиціонування приміщень не менше 15 хвилин перед відкриттям та кожні 2 години;
  • Наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах.

Забороняється:

  • Використання багаторазових (тканинних) рушників;
  • Функціонування спа-зон та надання послуг масажу;
  • Функціонування фітнес-барів та кулерів з водою;
  • Функціонування дитячих кімнат;
  • Одночасне використання тренажерів кількома відвідувачами;
  • Проведення групових занять для дітей віком до 12 років.

Зауважимо, після проведення інформаційних роз’яснень, спеціалісти Держпродспоживслужби  проводитимуть перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання даних вимог.