06/24/2020 Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують проводити роз’яснювальні роботи з суб’єктами господарювання щодо вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо діяльності підконтрольних об’єктів у період карантину. Зокрема, йдеться про продуктові та непродовольчі магазини, заклади громадського харчування, спортзали, перукарні та салони краси.
Правила роботи закладів фізичної культури та спорту в умовах карантину в зв’язку з COVID-19:
- Температурний скринінг працівників;
- Наявність антисептиків для обробки рук клієнтів та персоналу, паперових рушників, контейнерів (урн) для їх збору, дезінфекції та утилізації;
- Одночасне перебування клієнтів з розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м. площі залу для індивідуальних занять та 1 особи на 5 кв. м. площі для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі);
- Обмежене одночасне використання роздягалень та душових кабін (не більше 50%;)
- Відстань між тренажерами для кардіозанять не менше 2,5 м один від одного;
- Дезінфекція поверхонь кожних 2 години та відразу після закінчення занять;
- Вологе прибирання з миючими та дезінфікуючими засобами кожні 2 години та після закінчення робочого дня;
- Провітрювання/кондиціонування приміщень не менше 15 хвилин перед відкриттям та кожні 2 години;
- Наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах.
Забороняється:
- Використання багаторазових (тканинних) рушників;
- Функціонування спа-зон та надання послуг масажу;
- Функціонування фітнес-барів та кулерів з водою;
- Функціонування дитячих кімнат;
- Одночасне використання тренажерів кількома відвідувачами;
- Проведення групових занять для дітей віком до 12 років.
Зауважимо, після проведення інформаційних роз’яснень, спеціалісти Держпродспоживслужби проводитимуть перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання даних вимог.