Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

На Тернопільщині Держпродспоживслужба перевіряє об'єкти, які можуть бути задіяні під обсервацію


  Кількість хворих зростає, відтак збільшується кількість контактних осіб.

 Для недопущення поширення захворюваності на коронавірус  здійснюється ряд профілактичних заходів. Майже в усіх районах області виділені приміщення медичних установ, санаторіїв чи готелів, які в майбутньому можуть бути задіяні під обсервацію.

  Відповідно до переліку запропонованих органами місцевого самоврядування закладів, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області здійснили обстеження 11 об’єктів. З врахуванням вимог «Тимчасових рекомендацій щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19» для розміщення людей в обсервацію наявні умови для дотримання вимог санітарного законодавства та у сфері безпечності харчових продуктів лише у 6 закладах (а саме, у м. Тернопіль, Бучачцькому, Гусятинському, Зборівському, Теребовлянському, Чортківському районах).

ДОВІДКА. Постановою Головного державного санітарного лікаря України від №6 від 02.04.2020р. затверджені «Тимчасові рекомендації щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19». Згідно яких,  обсервація проводиться у визначених спеціально облаштованих закладах, призначених для ізоляції та медико-санітарного спостереження за особами, які підлягають госпіталізації до обсерваторів, яким не встановлено діагноз корона вірусна хвороба (COVID-19), на строк 14 календарних днів».