Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

На території області відповідно до рівнів епідемічної безпеки встановлені карантинні вимоги


  Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”.

  Рішення про послаблення “червоного”, “помаранчевого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через  14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки.

 Конкретні вимоги щодо дотримання карантинних заходів відповідно до встановленого рівня епідемічної небезпеки прописані у постанові Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. № 641 (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2020р. № 712).

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 20 від 13.08.2020р. на території Тернопільської області встановлені наступні рівні епідемічної небезпеки:

  • «помаранчевий» - м. Чортків та Тернопільський район;
  • «жовтий» - м. Тернопіль, м. Бережани, Бережанський, Гусятинський та Чортківський райони;
  • всі інші райони віднесені до «зеленого» рівня.

На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки, карантинні вимоги пом’якшені, разом з тим забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більше 1 особи на 5 кв. метрів площі будівлі чи території з дотриманням соціальної дистанції 1, 5 м ;
  • діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю понад 50 відсотків місць;
  • здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів у громадському транспорті в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння.

У зеленій зоні, як і усіх інших на території України, продовжують діяти постанови Головного державного санітарного лікаря України для конкретних об’єктів, установ та закладів – їх вимоги обов’язкові для виконання суб’єктами господарювання.

На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для “зеленого” рівня епідемічної небезпеки, забороняється:

- відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- діяльність хостелів;

- роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів.

На території, де встановлено «зелений» та «жовтий» рівні дозволяється проведення спортивних заходів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та щоденного контролю стану здоров’я учасників.

На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого» та «жовтого» рівнів епідемічної небезпеки, забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більше ніж 220 осіб та більше 1 особи на 10 кв. метрів площі будівлі чи території з дотриманням соціальної дистанції 1,5 м, відкрита територія (просто неба) має бути огороджена;
  • робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • відвідування закладів освіти групами з кількістю більше ніж 20 осіб, (робота закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти дозволяється);
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;
  • перевезення пасажирів у громадському транспорті у кількості більш як 50 відсотків кількості місць для сидіння, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду;

- приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в   магазинах,       що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

- діяльність закладів громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу;

- оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території.

У разі втановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки тимчасово забороняється:

  • регулярні та нерегулярні перевезення, робота громадського транспорту;
  • -відвідування закладів освіти (школи закриваються);
  • закриваються заклади громадського харчування (тільки обслуговування на винос), кінотеатри, торгово-розважальні центри, інші розважальні заклади, спортклуби, фітнес-центри, перукарні та салони краси.

   Дозволяється працювати закладам продовольчої торгівлі, торгівлі предметами гігієни, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом, аптекам, АЗС, банкам та страховим організаціям, закладам по ремонту оргтехніки, поштовим відділенням.

   На території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці регіону, на якій установлено “жовтий”, “помаранчевий” та “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть запроваджуватися обмежувальні протиепідемічні заходи, визначені рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, або органів державної влади та органів місцевого самоврядування.