Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Моніторингові обстеження підконтрольних об’єктів щодо дотримання карантинних вимог на території області продовжуються


      Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області щоденно здійснюють посилений контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

      За період з 06.12.2021 року по 12.12.2021 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби здійснили 1727 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання, під час яких на 388 об’єктах виявили порушення карантинних обмежень.

      До порушників  застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема: надано 387  приписів, рекомендацій та пропозицій щодо усунення порушень. Працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області самостійно за ст. 42 КУпАП  та спільно з представниками Національної поліції за ст. 44-3 КУпАП складено 48 протоколів.

      Зокрема, було проведено обстеження таких об’єктів:

  • 237 закладів громадського харчування - складено 2 протоколи;
  • 657 об’єктів торгівлі продовольчими товарами - складено 31 протокол;
  • 481 об’єкти торгівлі непродовольчою групою товарів – складено 12 протоколів;
  • 352 інших закладів, в т.ч агропродовольчі ринки, ТРЦ, перукарні, навчальні заклади, АЗС, вокзали, аптеки тощо - складено 3 протоколи;

          Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області проводять роз’яснювальну роботу серед населення, надають інформацію щодо результатів моніторингових обстежень, дотримання запроваджених на території області карантинних вимог.