Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Керівництво Держпродспоживслужби взяло участь у засіданні круглого столу «Здорове харчування учня»


  Начальник Головного управління Держпродспоживслужби Василь Хомінець, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександр Дністрян, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тернопільського міського управління Галина Чайкіна, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, громадськість, батьки, учні та педагоги обговорили питання харчування та свідомого споживчого вибору учнів.

 Василь Хомінець розповів присутнім про функції державного контролю щодо належної якості харчових продуктів та дотриманням санітарно-гігієнічних норм при організації харчування дітей. 

  Леонід Бицюра зазначив, що без врегулювання безпеки харчових продуктів у школі, зберегти здоров‘я дітей неможливо. 

 Учасники обговорили також нормативно-правові акти, якими необхідно  керуватись при організації харчування дітей у дошкільних та навчальних закладах. Та відповідальність керівництва навчальних закладів у разі виявлення порушень, спалахах кишкових інфекцій чи отруєнь. Представники Держпродспоживслужби наголосили на необхідності написання скарг у разі виявлення порушень чи випадках загрози захворювання школярів.

 Окремо було вирішено про проведення у найкоротші терміни семінару щодо організації здорового харчування учнів з представниками освіти, керівниками навчальних закладів міста, учнями та підприємцями, які надають послуги по харчуванню школярів.