Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Фахівці Держпродспоживслужби в різних районах області продовжують перевірки та роз’яснювальні роботи щодо карантинних обмежень


07/09/2020

 8-го липня відбулось засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС у Кременці, в якому взяли участь спеціалісти районного управління Держпродспоживслужби. Комісія погодила графік роботи закладів громадського харчування на період карантину до 23:00 год. Також вирішили з 20-го липня розпочати роботу в 3-х ДНЗ на території м. Кременець, за умови дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України.

 

 8-го липня спеціалісти Лановецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели роз’яснювальну роботу у 5-ти закладах торгівлі харчовими продуктами та 1-му закладі громадського харчування. Виявили незначні порушення: у деяких магазинах при вході відсутні антисептики для обробки рук. Фахівці вручили адміністрації пам’ятки та інформаційні листівки.

 

 Спеціалісти Теребовлянського районного управління спільно з поліцією 8-го липня провели обстеження 7-ми об'єктів  торгівлі у Теребовлі. Серед порушень, які виявили – недотримання соціальної дистанції між покупцями  та одночасне перебування більше однієї особи, відсутні журнали температурного скринінгу працівників закладів.

 Всіх власників закладів попередили про адміністративну відповідальність, вручили під розписку пам’ятки та роздали інформаційні листи.

 

 8-го липня спеціалісти Підволочиського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели обстеження 5-ти закладів торгівлі продовольчою групою товарів та 1-го непродовольчою в смт. Підволочиськ. Вияивли порушення: в булочній продавець без захисної маски, в одному із магазинів дезінфекція поверхонь проводиться не належним чином, в ще одному –  відсутній антисептик для рук.

 Фахівці Гусятинського районного управління 8-го липня провели перевірку 4-х магазинів (торгівля продовольчими товарами). Порушень не виявили.

  

 8-го липня спеціалісти Збаразького районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели обстеження 5-ти закладів торгівлі промисловими товарами та 1-го закладу торгівлі продовольчими товарами на предмет дотримання профілактичних та  протиепідемічних заходів в умовах карантину.

 Перевіряли дотримання режиму вологого прибирання, наявність розмежувальних ліній та засобів індивідуального захисту, антисептиків для обробки рук, наявність відміток про пройдений температурний скринінг працівниками перед початком роботи.

 У двох магазинах виявили відсутність дистанційної розмітки, контейнерів для використаних ЗІЗ та не проходження температурного скринінгу працівниками закладів.

 Керівникам даних об’єктів  надали рекомендації для усунення вищевказаних порушень, попередили про адміністративну відповідальність. В усіх закладах роздали інформаційні листівки та пам’ятки щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

    

 Спеціалісти Борщівського районного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжують проводити роз'яснювальну роботу щодо карантинних обмежень на підконтрольних об'єктах. 8-го липня в смт. Скала-Подільська провели позапланове обстеження ринку. Виявили такі порушення: проводиться допуск та перебування відвідувачів на території без респіратора або захисної маски, на території ринку перебуває більше 1 особи на 10 м. кв. площі ринку, не дотримуються соціальне дистанціювання 1,5 м. між покупцями, на прилеглій території наявна стихійна торгівля.

 Власнику спрямували припис до виконання та проінформували Національну поліцію та селищну раду.

 Також спеціалісти Держпродспоживслужби провели роз’яснювальну роботу та вручили пам’ятки у магазинах продовольчої та промислової торгівлі.

 Основними виявленими недоліками є: не проведення температурного скринінгу з відповідними  відмітками в журналі, не достатня кількість предметів індивідуального захисту (масок, одноразових рукавичок) та дезінфікуючих засобів, не правильна утилізація використаних предметів індивідуального захисту.

 По виявлених порушеннях надали рекомендації суб'єктам господарювання.

 

 8-го липня спеціалісти Козівського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели обстеження 12-ти закладів торгівлі продуктовими товарами та 1-го закладу громадського харчування на предмет дотримання профілактичних та  протиепідемічних заходів в умовах карантину.

 Перевіряли дотримання режиму вологого прибирання, провітрювання та дезінфекції приміщень, наявність розмежувальних ліній та засобів індивідуального захисту, дезінфектантів для рук, дотримання фасування продуктів харчування, наявність одночасного перебування відвідувачів, наявність відміток про пройдений температурний скринінг працівниками перед початком роботи.

 У деяких магазинах виявили такі порушення, як: продавець без маски або неправильно вдягнута, відсутня дистанційна розмітка. У всіх закладах торгівлі відсутні журнали температурного скринінгу.

 З усіма приватними підприємцями та продавцями провели роз’яснювальну роботу щодо виявлених порушень та попередили їх про адміністративну відповідальність. Також в усіх закладах роздали пам’ятки  щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби.

 

 Працівниками Зборівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Тернопільській області   провели обстеження місця одноденної виїзної торгівлі непродовольчими товарами у м. Зборів.

 Провели роз’яснювальну роботу з 36 підприємцями.  Порушення виявлялись з боку покупців, які не дотримувались маскового режиму та соціальної дистанції. ФОПам  вказали на недоліки та попередили про відповідальність.

 

 8-го липня спеціалісти Тернопільського районного управління обстежили 6 закладів торгівлі продовольчими товарами та 1 заклад громадського харчування.

 Виявлені порушення: не проводиться температурний скринінг працівників, в деяких магазинах не облаштовані при вході місця для обробки рук антисептиком, відсутні контейнери для використаних ЗІЗ, в закладі громадського харчування відсутня посудомийна машина.

 

 8-го липня спеціалісти Підгаєцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели інспекторське обстеження закладу торгівлі продовольчими товарами та 5-ти закладів торгівлі промисловими товарами.

 Виявили порушення:  неправильне носіння маски, порушення соціальної дистанції.

 Адміністрації закладів вручили пам’ятки.

 

 Фахівці Підволочиського РУ Держпродспоживслужби 8-го липня спільно з представниками національної поліції комісійні провели обстеження 8-ми закладів громадського харчування у смт. Підволочиськ, за результатами яких виявили наступні порушення: не здійснюється температурний скринінг працівникам закладу, у двох закладах відсутні антисептики при вході та не створені умови для збору використаних ЗІЗ.

 З представниками закладів провели роз’яснювальні роботи, додатково ознайомили з вимогами постанови Головного державного санітарного лікаря України №32 від 02.06.2020р. та попередили про адміністративну відповідальність за недотримання протиепідемічних вимог.

 Слід зауважити, що цього ж дня повторно здійснили нічний рейд – після 22:00 заклади громадського харчування не працювали.