Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Фахівці Держпродспоживслужби розповіли суб'єктам господарювання про Порядок проведення заходів державного нагляду у сфері насінництва


   На виконання наказу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 07 лютого 2019 року № 64 «Про введення в дію рішення Колегії Держпродспоживслужби від 01.02.2019» Управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області 27 лютого 2019 року проведено спільну нараду із суб’єктами господарювання, які займаються виробництвом, заготівлею, обробкою, розмноженням, зберіганням, реалізацією і використанням насінням та садивного матеріалу рослин на тему: «Порядок проведення заходів державного нагляду (контролю) у сферах: насінництва та розсадництва; охорони прав на сорти рослин; ГМО, що використовуються у відкритих системах».

 У нараді взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА, Державної установи "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія", ТОВ "Агроскоп Інтернешнл" (асоційований член Насіннєвої асоціації України), суб’єктів насінництва та розсадництва, сільгоспвиробників, суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють гуртову та роздрібну торгівлю насінням та садивним матеріалом.

  Учасників наради ознайомлено з вимогами Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», наголошено на необхідності налагодження співпраці сільгоспвиробників і суб’єктів насінництва та розсадництва із Держпродспоживслужбою та дотримання законодавства у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, що використовуються у відкритих системах при виробництві, використанні та реалізації насіння і садивного матеріалу. Акцентовано увагу на критеріях, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сферах: насінництва та розсадництва; охорони прав на сорти рослин; ГМО, що використовуються у відкритих системах, та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.