Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Фахівці Держпродспоживслужби роз’яснили освітянам Тернополя правила організації здорового харчування школярів та дошкільнят


   Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець  та керівники профільних управлінь разом з заступником міського голови Тернополя Леонідом Бицюрою провели семінар-нараду для освітян та підприємців, які забезпечують харчування дошкільнят та школярів обласного центру.

  Представив функції та повноваження Держпродспроживслужби, зокрема, щодо безпечності харчових продуктів та дотримання санітарно-гігієнічних правил при організації харчування в закладах освіти начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець.

 Фахівці Держпродспоживслужби наголосили на дотриманні вимог національного законодавства щодо обігу харчових продуктів та відповідальність за їх порушення адміністрації закладів освіти та підприємців, які постачають продукти харчування чи займаються організацією харчування.

  Не менш важливою є необхідність дотримання санітарно-гігієнічних правил у школах та садочках, організація режиму роботи, затвердження меню, розкладу занять тощо.

   Держпродспоживслужба перевіряє також дотримання нормативних документів, які регулюють торгівельну надбавку при реалізації готових страв у шкільних їдальнях, зокрема.

    Заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра зазначив, що подібні наради повинні відбуватися частіше, і охоплювати усіх причетних до  організації здорового харчування осіб. Адже, головним завданням сьогодні стоїть не лише зниження кількості спалахів у дитячих колективах, а й покращення рівня харчування та здоров’я школярів та дошкільнят.

  Семінар-нарада відбулася у формі діалогу, адже в освітян виникало багато запитань щодо розподілу обов’язків та відповідальності між адміністрацією закладів освіти і підприємцями в частині організації здорового харчування.

  За результатами цієї наради спеціалісти Держпродспоживслужби також готують пропозиції до органів місцевого самоврядування щодо проведення постійних моніторингових досліджень якості продуктів харчування, готових страв та води у школах і садках, що дасть змогу знизити рівень захворюваності, та зменшить ймовірність виникнення спалахів серед підростаючого покоління.