Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Фахівці Держпродспоживслужби контролювали дотримання протиепідемічних вимог під час Всеукраїнської прощі до Зарваниці


 Під час пішої ходи та Всеукраїнської прощі до Зарваниці працювали мобільні бригади, які контролювали дотримання протиепідемічних вимог та дотримання правил вуличної торгівлі.

 У суботу, 17 липня чергування здійснювали представники Теребовлянського управління, Тернопільського міського управління, начальниця Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, заступник начальника Головного управління Ігор Павлишин та начальник Ігор Рогальський, які надавали рекомендації суб’єктам підприємницької діяльності. В с. Зарваниця перевірили дотримання правил торгівлі, всього зареєстрованих операторів потужностей ринку 22 (окремі підприємці мали декілька торгових точок), мали супровідну документацію на продукти, особові медичні книжки, забезпечені холодильним обладнанням, засобами індивідуального захисту та антисептиками. Торгівлю здійснювали підприємці з  Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької областей.

 Зауваження були до продавців, які здійснювали торгівлю кондитерськими виробами (торгівля на вагу, викладка нефасованої продукції, недотримання товарного сусідства (кондитерські вироби та мило).  Після наданих рекомендацій недоліки виправили.

 Спеціалісти Держпродспоживслужби встановили факт несанкціонованої торгівлі розсільними сирами (бринза, сулугуні) та копченими м’ясними виробами з приватного господарства без наданого торгового місця старостою села Зарваниця, за відсутності холодильного обладнання, без документів на підприємницьку діяльність та особових медичних книжок. Торгівлю здійснювали три особи, з їх слів з Чернівецької області. Правоохоронці в присутності представників Держпродспоживслужби та сільського голови склали протокол про адміністративне правопорушення.

 Під час прощі працювало 4 польових кухні, на яких всі рекомендації були дотримані (стосовно продуктів, меню та посуду);

У неділю,  начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, начальник відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, перший заступник начальника Володимир Богоніс здійснювали контроль щодо дотримання правил торгівлі та протиепідемічних вимог.

Вимоги торгівлі суб’єктами господарювання були дотримані. Зауваження були до реалізатора, який здійснював торгівлю копченою та в’яленою рибою без реєстрації та  холодильного обладнання, після профілактичної бесіди та виклику поліції, продавець припинив торгівлю даними продуктами.

 В цей день також працювало 4 польових кухні, зауважень до їх роботи не було.