Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Держпродспоживслужба Тернопільщини долучилася до організації Всеукраїнської прощі до Зарваниці


 Спеціалісти Держпродспоживслужби підготували та вручили рекомендаційні листи головам територіальних громад, через які проходить маршрут прочан,  щодо необхідності дотримання протиепідемічних вимог щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби COVID-19 під час проведення масових заходів. 

В Україні запроваджено «зелений» рівень епідемічної небезпеки, однак, з метою недопущення поширення даного захворювання, захід проходитиме з дотриманням усіх норм. Відтак, представники Держпродспоживслужби здійснили перевірку об’єктів, де здійснюватиметься організована ночівля та харчування по маршруту прочан. З криниць, які розміщенні при дорозі відібрали 50 взірців води для дослідження. За результатами яких, криниці, у яких вода не відповідає нормам, будуть закриті та на них розмістять інформаційні повідомлення з рекомендаціями не вживати дану воду для пиття.

Керівники органів місцевого самоврядування та організатори зобов’язані розмістити по всьому маршруту пішої ходи контейнери для сміття та листівки з інформацією про COVID-19. А з працівниками та власниками магазинів та закладів громадського харчування проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря на період карантину.

У місцях масового перебування людей, на території Марійського духовного центру проведено заміри радіологічного контролю у 4 точках, відхилень не виявлено. А з відповідальними за організацію 4-ох польових кухонь проведено роз’яснювальну роботу та затверджено меню.

Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують реєстрацію суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюватимуть виїзну торгівлю та харчування прочан в с. Зарваниця. Станом на 15.07.2021р. зареєстровано в Теребовлянському управлінні 14 операторів потужностей ринку, відмовлено у реєстрації та наданні місць торгівлі 5 особам, які не є суб’єктами підприємницької діяльності.

Варто зазначити, що суб’єкти підприємницької діяльності, які бажають здійснювати торгівлю чи харчування повинні бути  зареєстровані як оператори виробничих потужностей ринку, мають бути забезпечені холодильним обладнанням, одноразовим посудом, спецодягом, деззасобами, антисептиками для покупців та засобами індивідуального захисту в достатній кількості. Обов’язковою умовою є також наявність супровідних документів, що засвідчують якість та походження продуктів.

Також, у дні коли відбуватиметься піша хода і Всеукраїнська проща до Зарваниці, на території села працюватимуть мобільні групи представників Держпродспоживслужби, які контролюватимуть дотримання усіх вимог.