Головне управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області

Телефон гарячої лінії:  

(0352) 52-10-10

Держпродспоживслужба нагадує про карантинні вимоги в закладах громадського харчування


  Спеціалісти Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальні роботи з суб’єктами господарювання щодо вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо діяльності підконтрольних об’єктів у період карантину. Нагадуємо, що в закладах громадського харчування продовжують діяти обмеження.

 Правила роботи закладів громадського харчування в умовах карантину в звязку із COVID-19:

  • Температурний скринінг працівників;
  • Наявність антисептиків для обробки рук персоналу та клієнтів;
  • Обслуговування клієнтів на відкритих літніх майданчиках, а в приміщеннях – за умови наявності рішення місцевих органів влади, враховуючи епідситуацію;
  • Відстань між сусідніми столами не менше 1,5 м та розміщення не більше 4-х клієнтів за одним столом;
  • Видача замовлень через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу;
  • Використання одноразового посуду або багаторазового, за наявності посудомийної машини;
  • Дотримання графіку прибирання приміщень кожних 2-3 години із застосуванням деззасобів;
  • Можливість безготівкового розрахунку;
  • Наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах.

Забороняється:

  • Робота дитячих кімнат;
  • Приготування їжі на відкритих кухнях;
  • Функціонування буфетів самообслуговування;
  • Проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій за участю більше 10 осіб.

Зауважимо, після проведення інформаційних роз’яснень, спеціалісти Держпродспоживслужби  проводитимуть перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання даних вимог.